Nduweni Silsilah

Nduweni silsilah keluarga gedhe dadi kebangaan dewek kerna nduweni akeh sedulur. Nyambungna seduluran gue udu perkara gampang tapi perkara sing lumayan rumit kerna kudu nyambung - nyambungna ket awal kang rama biyung awal (mbah, gantung siwur).

Jerè lilik sekang ramaku. Mbah gantung siwur ku turunan Jogja kur pindah meng Gombong bar manggon nang Gombong mandan suwe pindah maning meng Pamarican - Banjar mbukak lahan anyar. Kerna wong Jawa jerè terkenal karo ketaltenané alas sing rungkud gé bisa dadi lahan sawah sing apik. Mbahku sing tek sebut Biyung Kidul ket ciliké wis lair nang Pamarican. Dadi dewekè asli kang Pamarican ya walaupun wong Jawa. 

Silsilah Keluargaku

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Kata Serapan Bahasa Portugis dalam Bahasa Indonesia

KAWERUH BASA: Peribahasa lan Saloka Jawa #27

KAWERUH BASA: Peribahasa lan Saloka Jawa #29