Koko Thole: Pratandha

Yen embun wis ra gelem tumibo
Iku prathondo ono?
Sorot suryo sumelet ing rogo
Iku prathondo opo?

Sunan rembulan katutup mego
Iku prathondo opo?
Ngakoso sepi tanpo kartiko
Iku prathondo opo?

Okeh anak nangis takon bopo
Okeh biyung lali lamun do putro
Sing wis makmur lali meng leluhur
Podo adi adigang adiguno

Do elinggo yen uwis okeh pratondho
Yen wis cedhak tekan akhiré ndunyo

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Kata Serapan Bahasa Portugis dalam Bahasa Indonesia

KAWERUH BASA: Peribahasa lan Saloka Jawa #27

KAWERUH BASA: Peribahasa lan Saloka Jawa #29