Koko Thole: Pring Gapuk

Pring gapuk mentul pucuk
Kolojengking ngentup bathuk
Cekot - cekot yen ra kepethuk

Pring gapuk ditaleni
Tiwas nyanding ora matuk
Gawe lara ati

Ora ngiro yen banjur ngené dadiné
Ati loro aku ko angger sepele

Pring gapuk ra keno digawe ilir
Najan olo lakuné kudu dipikir

Pring gapuk ra keno digawe sijen
Timbang loro lewih becik urip ijen

Pring gapuk mentul pucuk
Diteruské soyo remuk

Pring gapuk mentul bongkot
Diteruské soyo abot

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Kata Serapan Bahasa Portugis dalam Bahasa Indonesia

KAWERUH BASA: Peribahasa lan Saloka Jawa #27

KAWERUH BASA: Peribahasa lan Saloka Jawa #29