KENANGAN: BBC Radio

Awal sing menarik kang radio asal negeri Lady Diana gie kang suara musik sing ket cilik wis tek kenal Enyong sedurungè paham mbanget meng radio gie. Awal ngrungokna radio gie pas esih ana Jenatè Bapakku. 

Musik pengiring radio BBC gie memang khas kaya radio - radio sejen sing wis terkenal semisal kaya VOA kabeh pendengar pasti wis paham nek ana musik kaya gue pesti siaran BBC. Acarané memang nduwéni format beda karo radio liannè ya mandan mirip kaya VOA kur BBC lewih ringan atawa lewih ringkas. Biasané kür buletin radio atawa acara liannè sing ringkas memang jam siaran BBC sipet beda karo radio liannè.

Program berita atawa analisis berita kang BBC memang ora sampe tekan njero - njero beda karo radio RNW,  VOA atawa DW sing nduweni acara sing lewih kang 20 menitan. 

Enyong ora akeh cerita karo radio gie kerna memang ora sering ngrungokna paling kur ngrungokna berita ringkas thok. Nek ngrungokna full siaran biasané nek radio liannè angel sinyalè karena udan. Buku memo karo pulpen dadhi kenangan paling istimewa kerna kenangan pertama lan siji - sijinè diwai kang BBC Radio. Enyong ulih buku memo karo pulpen kerna melu survei pendengar BBC sekang website lan Enyong dadhi salah.siji pemenang survei gue. Alhamdulillah. 

Siaran SW BBC Radio wis ditutup semenjak ana perkembangan teknologi digital siki BBC kur nyalurna siaran radio meng Indonesia lewat perantara atawa relay meng radio lokal sing kerjasama karo BBC. Memang esih ana untungè walaupun siaran wis ora nang jalur SW tapi esih bisa dirungokna nang radio lokal lan kang website. Ora mati total kaya RNW bahasa Indonesia lan RSI.
Cendra mata pulpen kang BBC

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Kata Serapan Bahasa Portugis dalam Bahasa Indonesia

Parfum Garuda Indonesia: Parfum Yang Mempunyai Hukum

KAWERUH BASA: Peribahasa lan Saloka Jawa #27