Minasarua Bubur Khas Bima

Rasanè kurang pas nek plesiran adoh tapi ra ngerasakna atawa nyicipi panganan khas kang daerah sing diplesiri. Kota Bima janjané akeh panganan tradisional kur mbuh nang ndi sing pada adol. Ora sih mbanggakna wong Jawa jan tiap warung panganan atawa jajanan akeh - akehè wong Jawa sing adol. Dadi nek jerèku Bima gue wis dijajah nang wong Jawa kerna langka mbanget kuliner khas Bima sing diadol. Jal arep nyicipi panganan khas apa nek sing adol kabeh wong Jawa?  Bingung ra hayo?! 

Saiki kancaku ngajak nyicipi kuliner khas Bima yague Minasarua, mandan angel ngoleti panganan khas gie. Enyong ge arep nyicipi panganan gie sampe lunga adoh lewih kang 30 menit nganggo motor. 
Satu porsi bubur rempah minasarua

Minasarua yague bubur khas Bima sing ingsiné bumbu - bumbu rempah misalé bae ana jahe, kunir, mrica,  kayu manis, lan sejabané. Ana komposisi sing unik uga yague glendo (ampas sekang gawe lenga klentik) dadi bubur gie ana minyaké. 

Ingsi utama kang bubur minasarua yague tape ketan ireng. Jelas nek tes madang bubur gie rasanè mandan anget sa awak - awak. Apa sebabé ? Rempah karo tape ketan ireng!Minasarua disuguhna panas - panas dadi ora nganggo es!  Tapi nek gelem dimodifikasi bisa karo es dadi rasa adem karo anget rempah - rempah nyampur dadi siji. Tambah enak jelasé. Sayang mbanget Enyong ra njaluk resep bubur gie ya mudah - mudahan engko ana sing aweh resep asli.

Bima, 17 Oktober 2016
11:37 WITA 

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Kata Serapan Bahasa Portugis dalam Bahasa Indonesia

KAWERUH BASA: Peribahasa lan Saloka Jawa #27

KAWERUH BASA: Peribahasa lan Saloka Jawa #29